Muszlim Utazó

helyek, utak, emberek

Ingyenes koronavírus-tesztelés Dubajban autósoknak
keresztülhajtós állomást nyitottak meg minimális érintkezéssel

A szolgáltatás ingyenes, és a fizikai kontaktust a minimumra csökkenti az, hogy az autósok csak keresztülhajtanak az állomáson. 

Az Egyesült Arab Emírségek volt az arab országok közül az első, amelyik koronavírusos fertőzöttet jelentett még januárban. Az elmúlt hetekben a legmodernebb technológiát bevetve intenzíven tesztelték a lakosságot, és eddig mintegy 2300 fertőzött lakost találtak. 

muszlim_utazo_dubai.jpeg

Ezen a héten a Dubai Egészségügyi Hatóságok bejelentette, hogy keresztülhajtós egészségügyi állomást állított fel a belvárosban. A központ reggel 8-tól este fél 7-ig tart nyitva, és mind állampolgárok, mind expatok számára igénybe vehető. Az utóbbi kitétel azért igen fontos, mert állampolgársággal az Emírségek lakosságának alig több mint tizede rendelkezik. Az állomás naponta mintegy 250 tesztelést képes elvégezni. A teszt körülbelül 5 perc alatt készül el ingyenesen, és az eredményt 48 óra múlva appon keresztül kézbesítik. 

A szolgáltatáshoz előzetesen regisztrálni kell, és a bejáratnál meg kell mutatni az időpontot megerősítő sms-t és a személyi igazolványt. Emiatt a tesztelésből kimaradnak az országban illegálisan tartózkodó vendégmunkások. Az Emírségekbe érkezik a világon évente a legtöbb bevándorló. Ám ha a munkaadó elbocsájtja a munkavállalóját, utóbbi automatikusan elveszíti a tartózkodási engedélyét is.

Forrás:

https://www.mediaoffice.ae/news/2020/Apirl/07-04/Corona-vechile-test-in-Dubai

https://twitter.com/DXBMediaOffice/status/1247566717129240576?s=20

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muszlimutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr4415600202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása